Σκοπό να δημιουργήσει «το νησί της ανακύκλωσης» έβαλε μια ομάδα από Ολλανδούς επιστήμονες και για να το πετύχει σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περισσότερα από 44 εκατ πλαστικά μπουκάλια.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το νησί θα αντλεί την απαιτούμενη ενέργεια του από τον ήλιο και τον άνεμο και θα είναι σε θέση να φιλοξενεί περισσότερους από  500.000 κατοίκους.

Σχολιάζοντας το συγκεκριμένο εγχείρημα ο εκπρόσωπος του project δήλωσε, «το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τρεις σκοπούς: πρώτον να καθαρίσουμε τους ωκεανούς από την τεράστια ποσότητα πλαστικού, να δημιουργήσουμε νέα γη και να φτιάξουμε ένα διατηρήσιμο περιβάλλον».

Να σημειώσουμε πως ο Ειρηνικός ωκεανός είναι πρώτος σε ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων στο κόσμο. Η ομάδα σκοπεύει να ανακυκλώσει το πλαστικό και να δημιουργήσει πλωτές εξέδρες οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν το έδαφος για 10.000 τετ. χλμ του νησιού. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν  μεγάλες εκτάσεις για καλλιέργεια ώστε οι κάτοικοι του να είναι αυτάρκεις.