Τι ακολουθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού που έκανε μαύρο και ζοφερό το 2020;

Αστεροειδείς που θα καταστρέψουν τα πάντα, ζόμπι και ένας λιμός, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τον οραματιστή Νοστράδαμο με τις ξακουστές προφητείες.

Ο γιατρός, φαρμακοποιός, αστρολόγος και αποκρυφιστής Μισέλ ντε Νοστρεντάμ κατάφερε να προβλέψει στις θρυλικές «Προφητείες του Νοστράδαμου» μια σειρά από παγκόσμια γεγονότα, όπως τη Γαλλική Επανάσταση, την πυρηνική εποχή, ακόμα και το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, για κάποιους.

Οι μελετητές του έργου του μας λένε τώρα πως για το 2021 οι προφητείες του προοιωνίζουν μια τουλάχιστον σημαδιακή χρονιά.

«Λίγοι νέοι άνθρωποι: μισο-νεκροί για να ξεκινήσουν», γράφει κάπου και οι ειδικοί εξηγούν πως μιλά καθαρά για ζόμπι. «Πατέρες και μητέρες νεκροί από απεριόριστη θλίψη / Γυναίκες να θρηνούν, ο λιμός-τέρας: / Ο Μεγάλος δεν υπάρχει πια, όλος ο κόσμος τελειώνει».

Για κάποιους μελετητές ο Νοστράδαμος φαίνεται να είχε προβλέψει και την πανδημία του κορονοϊού το 2020, εικάζουν ωστόσο ότι στους στίχους του κρύβονται ακόμα φοβερότερα πράγματα για το 2021.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ προειδοποίησε πάντως πως το 2021 θα είναι ακόμα χειρότερο σε όρους παγκόσμιας πείνας για την ανθρωπότητα.

«Μετά το μεγάλο πρόβλημα για την ανθρωπότητα, ένα ακόμα μεγαλύτερο ετοιμάζεται», γράφει ο Νοστράδαμος στις «Προφητείες», «βροχή, αίμα, γάλα, λιμός, ατσάλι και πανούκλα».

Όσο για τον αστεροειδή, το γράφει κάπως πιο καθαρά: «Στον ουρανό, βλέπει κανείς φωτιά και μια μεγάλη ουρά από σπίθες».

Ας ελπίσουμε ότι ισχύει αυτό που λένε οι ιστορικοί, ότι οι προφητείες του παραείναι ασαφείς για να βασιστείς πάνω τους…