Τα πτώματα τεσσάρων παιδιών ανασύρθηκαν στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται ανοικτά από τη Ζαουίγια, πόλη της δυτικής Λιβύης περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, ενημέρωσε η λιβυκή επιτροπή της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Λάβαμε σήμερα μια αναφορά για πλεούμενο που ανατράπηκε στην ακτή Μουτρούντ, στη δυτική Ζαουίγια, ενώ επέβαιναν σε αυτό περίπου 30 μετανάστες», δήλωσε ο Χόσνι αλ Μπάι, στέλεχος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανασύρθηκαν τα πτώματα τεσσάρων παιδιών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 έπειτα από μια εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το NATO, η Λιβύη βυθίστηκε στο χάος και μετατράπηκε σε κέντρο διέλευσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 1.054 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2020 στην προσπάθειά τους να φθάσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας τον διάπλου της Μεσογείου, ενώ εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

Η φωτογραφία είναι αρχείου