Ήδη από την πρώτη στιγμή του διαζυγίου της από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, η Μακένζι, μια από τις πλουσιότερες πλέον γυναίκες του κόσμου, είχε δεσμευτεί ότι θα δωρίσει τη μισή της περιουσία σε κοινωφελείς σκοπούς.

Η Μακένζι έχει σήμερα περιουσία 60,7 δισ. δολαρίων. Από τον διακανονισμό στο πολύκροτο διαζύγιο είχε φύγει με 36 δισ. και άρχισε αμέσως τις δωρεές.

Ο πλούτος της όμως συνεχίζει να αυξάνεται, καθώς κατέχει το 4% των μετοχών της Amazon, η οποία συνεχίζει να καλπάζει στο χρηματιστήριο. Το 2020 η περιουσία της αυξήθηκε κατά 23,6 δισ. δολάρια.

Η Μακένζι ανακοίνωσε προσφάτως ότι έδωσε άλλα 4,1 δισ. δολάρια το προηγούμενο τετράμηνο σε 384 φιλανθρωπικούς οργανισμούς και τράπεζες τροφίμων σε 50 αμερικανικές πολιτείες.

Λίγους μήνες μετά την άλλη δωρεά-«μαμούθ» της τον Ιούλιο, όταν χάρισε άλλα 1,68 δισ. δολάρια σε 116 φιλανθρωπικές δράσεις.

Η Μακένζι περιέγραψε την πανδημία του κορονοϊού ως «καταστροφή για τις ζωές των Αμερικανών που πάλευαν ήδη», κυρίως τις γυναίκες δηλαδή, τους ανθρώπους των μειονοτήτων και τους φτωχούς κάθε χρώματος.

«Και την ίδια ώρα», παρατηρεί, η πανδημία «έχει αυξήσει σημαντικά τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων».

Μία από αυτούς είναι και η ίδια φυσικά, καθώς το Bloomberg εκτίμησε ότι η περιουσία της αυξήθηκε κατά 23,6 δισ. δολάρια μέσα στον κορονοϊό. Κάνοντάς τη έτσι μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, αν όχι την πλουσιότερη.