Σε μια… γκάφα υπέπεσε μια φαρμακευτική εταιρεία του Τενεσί, ονόματι AvKare, η οποία προέβη σε ανάκληση σκευασμάτων της, μετά το λάθος κάποιων υπαλλήλων της.

Χιλιάδες χάπια στυτικής δυσλειτουργίας συσκευάστηκαν κατά λάθος μαζί με αντικαταθλιπτικά προκαλώντας ανησυχία και πανικό σε πολλούς πελάτες της, όπως αναφέρει η NY Post.

Η γκάφα ανάμειξε τα περιεχόμενα από τις συσκευασίες των δισκίων τραζοδόνης των 100 mg – ένα φάρμακο για μείζονα καταθλιπτική διαταραχή – και των δισκίων σιλδεναφίλης των 100 mg, το δραστικό συστατικό του Viagra, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας.

Η AvKare ισχυρίστηκε ότι «τα προϊόντα αναμίχθηκαν κατά λάθος κατά την συσκευασία τους σε εγκατάσταση μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζονται».

Κάποιοι έσπευσαν να αναφέρουν ότι η γκάφα πρόκειται για… πταίσμα, καθώς η στυτική δυσλειτουργία έχει συνδεθεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, με ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ωστόσο, αυτή η γκάφα μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όσους αναμείξουν τα χάπια, καθώς μια τυχόν λανθασμένη δοσολογία των χαπιών τραζοδόνης μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες που κυμαίνονται από δυσκοιλιότητα έως θολή όραση.

Εν τω μεταξύ, η ακούσια λήψη σιλδεναφίλης μπορεί και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει σε επικίνδυνες διακυμάνσεις της αρτηριακής πίεσης για όσους λαμβάνουν φάρμακα με συστατικό τους τα νιτρικά άλατα.