Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα μέλος μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις. Η επίθεση αποτελεί μια ένδειξη ότι η ένταση στην περιοχή κλιμακώνεται, έπειτα από πολυήμερες διαδηλώσεις εναντίον της κατασκευής νέων στρατιωτικών φυλακίων.

Δύο μαχητές της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τον Μεχμέτ Ουγκιουρτάι, μέλος της πολιτοφυλακής ενός χωριού, μέσα σε ένα φορτηγάκι στην αυλή ενός πρωτοβάθμιου σχολείου, όπου περίμενε για να παραλάβει μαθητές, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού.

Τα σώματα των «φυλάκων των χωριών» εξοπλίζονται και πληρώνονται από το κράτος και συχνά δρουν σε συνεργασία με το στρατό για να προστατεύουν τις κοινότητες από επιθέσεις αυτονομιστών ανταρτών του PKK.

«Δολοφονήθηκε με μια βολή από ένα πιστόλι. Στη συνέχεια τα μέλη της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης διέφυγαν με μοτοσικλέτα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο.

Ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο επαρχιακός φύλακας ήταν μέλος της οργάνωσης Χούντα-Παρ, που εχθρεύεται το PKK.

Μία ημέρα νωρίτερα, ένας στρατιώτης έπεσε θύμα απαγωγής από αντάρτες.