Πολλά ερωτήματα προκαλεί η σιωπή του Τραμπ. Ο «πανταχού παρών» πολιτικός σχολιαστής της Αμερικής, κρατάει το στόμα του κλειστό, σχολιάζει το POLITICO αναφερόμενο στη Τζόρτζια που βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Γερουσίας στις ΗΠΑ.

Δύο επαναληπτικές εκλογικές αναμετρήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην αναφερόμενη πολιτεία στις 5 Ιανουαρίου, θα κρίνουν ποιο από τα δύο κόμματα στις ΗΠΑ θα ελέγχει την άνω βουλή (Γερουσία) στο Κογκρέσο.

Πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής, όπως, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, έχουν την πρόθεση να επισκεφτούν τη Τζόρτζια προκειμένου να τονώσουν εκατέρωθεν τους ψηφοφόρους της πολιτείας, ώστε να έχουν συμμετοχή στις επαναληπτικές εκλογές.

Μεγάλοι χορηγοί τόσο των Ρεπουμπλικάνων, όσο και των Δημοκρατικών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δίνουν χρήματα ώστε να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές εκστρατείες στην ίδια πολιτεία.

Η Τζόρτζια έχει ήδη εμπλακεί σε μία διαδικασία επανάληψης της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων των προεδρικών εκλογών με το χέρι, καθώς η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ αμφισβητεί στα δικαστήρια τα εκλογικά αποτελέσματά της.

Όμως πίσω στην Ουάσινγκτον, ο Τραμπ παραμένει σιωπηλός για το ζήτημα αυτό. Πέρα από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter και ισχυρισμών για εκλογική νοθεία στη Τζόρτζια, ο Τραμπ δεν έχει σχολιάσει δημόσια την κατάσταση στην αναφερόμενη πολιτεία ούτε τις επαναληπτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν εκεί για τη Γερουσία.

Επίσης, δεν υπάρχουν σχέδια για επισκέψεις του Τραμπ στην Τζόρτζια, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Πέρα από μία σιωπηρή εμφάνιση που έκανε στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον την Ημέρα των Βετεράνων, ο Τραμπ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια μετά την εμφάνιση που έκανε δύο ημέρες μετά τις εκλογές, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε θα επανεμφανιστεί δημοσίως.

Το γεγονός ότι ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος αποφεύγει να μιλήσει για την Τζόρτζια έχει προκαλέσει εκνευρισμό σε μερικούς Ρεπουμπλικάνους του στενού του κύκλου, καθώς μοιάζει να αφήνει το κόμμα του εκτεθειμένο σε μία κρίσιμη στιγμή.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι οι προεκλογικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις του, αποτελούν έναν εγγυημένο τρόπο για την πρόκληση ενδιαφέροντος γύρω από τους δύο Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους γερουσιαστές στη Τζόρτζια. Πρόκειται για την Κέλι Λέφλερ και τον Ντέιβιντ Πέρντιου.

Οι επικριτές του Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επισημαίνουν ότι η εκστρατεία της επανεκλογής του δίνει έμφαση στη νομική αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών, ενώ έχει ξοδέψει διαθέσιμους οικονομικούς πόρους και χρήματα των Ρεπουμπλικάνων, που μερικοί Ρεπουμπλικάνοι θα επιθυμούσαν να είχαν διοχετευτεί για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας στην Τζόρτζια.

«Μερικοί άνθρωποι του έχουν πει ότι είναι σημαντικό να νικήσουν η Λέφλερ και ο Πέρντιου, οι οποίοι θα κρατήσουν ζωντανή την υστεροφημία του. Του έχουμε επισημάνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι αποδόμησαν αργά μερικές διαστάσεις της υστεροφημίας του Ομπάμα, όταν είχαν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Γερουσίας το 2016, ενώ μία Γερουσία υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών θα κάνει το ίδιο στον Τραμπ» δήλωσε ένας Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται κοντά στον Τραμπ.

«Έχω δηλώσει στην εκστρατεία επανεκλογής (του Τραμπ) ότι η μόνη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διατήρηση (της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας) στη Γερουσία» πρόσθεσε η ίδια πηγή. «Ειλικρινά, χάνει την αξιοπιστία του όσο συνεχίζεται αυτή η μάχη για τις ψήφους», επισήμανε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.