Ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε σχέση με τη σημασία τήρησης των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού προσπαθεί να περάσει στους συνομιλήκούς του ο φοιτητής σπουδών κινηματογράφου στις Κανάριες Νήσους Γουίλι Σουάρες, μέσα από ένα βίντεο που ανέβασε στα social media.

Στο ενός λεπτού βίντεο που δημιούργησε, ο Σουάρες επισημαίνει πως οι νέοι μπορεί να διαδώσουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν, σε ευάλωτα σε αυτόν, μάλιστα, πρόσωπα.

Ειδικότερα, ο πρωταγωνιστής της αφήγησής του βρίσκεται με φίλους του όταν δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα του, η οποία τον ρωτά πού βρίσκεται, θέλοντας να του μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα. «Η γιαγιά σου είναι πολύ άρρωστη, την πήγαμε στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να αναπνεύσει», τον ενημερώνει, ενώ ο ίδιος έπρεπε προηγουμένως χρειάστηκε να δικαιολογηθεί, μη παραδεχόμενος πως βρίσκεται σε κοινωνική συνάθροιση.

«Αφού όταν πήγα να την δω πριν λίγες ημέρες ήταν μια χαρά», απαντά. «Έχει κορονοϊό. Δεν ξέρουμε πώς κόλλησε αφού όλοι ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Δεν έχεις πάει σε πάρτι έτσι;» συνεχίζει η μητέρα ενώ εκείνος αποκρίνεται αρνητικά, με δάκρυα στα μάτια.

«Είναι πολύ άσχημα. Δεν πιστεύουν ότι θα βγάλει το βράδυ» προσθέτει η μητέρα από την άλλη άκρη της γραμμής. Το βίντεο τελειώνει προβάλλοντας τον τρομακτικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ισπανία.