Η μητέρα του Connor Reed, που έγινε παγκόσμια είδηση πέρυσι ως ο πρώτος Βρετανός που κολλούσε τη μυστηριώδη ακόμα νόσο στην Ουχάν της Κίνας, δήλωσε ότι ο γιος της «δεν ξεπέρασε ποτέ το lockdown».

Ο τραγικός 26χρονος εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός στο δωμάτιο της εστίας του πανεπιστημίου της Μπανγκόρ στην Ουαλία.

Ο Reed νόσησε από Covid-19 διδάσκοντας τον Νοέμβριο του 2019 αγγλικά σε σχολείο της κινεζικής Ουχάν, το επίκεντρο του κορονοϊού, όταν έγινε πρωτοσέλιδο.

Η χαροκαμένη μητέρα του αποκάλυψε πως ο νεαρός δεν ξεπέρασε ποτέ τις δυσκολίες του «αυστηρού κινεζικού lockdown», όταν αναγκάστηκε να περάσει πάνω 16 εβδομάδες κλεισμένος στο σπίτι του.

Τον Connor βρήκαν νεκρό στο φοιτητικό δωμάτιό του οι αστυνομικοί της βόρειας Ουαλίας. Περιγράφοντας ο ίδιος τον περασμένο Νοέμβριο, σε άρθρο του στην «Daily Mail», τα άγνωστα ακόμα συμπτώματά του, τα απέδιδε σε «άσχημη γρίπη».

«Νιώθω άσχημα», έγραφε, «αυτό δεν είναι πια ένα απλό κρυολόγημα, το κεφάλι μου πάει να σπάσει, τα μάτια μου φλέγονται, ο λαιμός μου κλείνει».

Ο Connor διακομίστηκε τελικά στο νοσοκομείο για τη «σοβαρή πνευμονία», όπως πίστευαν τον Νοέμβριο ότι ήταν ο κορονοϊός, και ανάρρωσε πλήρως.

Σύμφωνα πάντως με τη μητέρα του, Hayley, που μένει στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, ο νεαρός δεν ξεπέρασε ποτέ τις δυσκολίες της περιπέτειας με τον κορονοϊό. «Έζησε σε lockdown περισσότερο από κάθε άλλο που γνωρίζουμε, 16 εβδομάδες αυστηρού lockdown στην Ουχάν, 2 εβδομάδες στην Αυστραλία και άλλες 3 εβδομάδες στην Αγγλία».

Η μητέρα δεν θα μπορέσει να βρεθεί στην κηδεία του γιου της στην Αγγλία, εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.