Παμπ, μπαρ και εστιατόρια στενάζουν στην Αγγλία και φλερτάρουν έντονα με το οριστικό λουκέτο.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως ο κλάδος της εστίασης ξόδεψε 900 εκατ. λίρες (990 εκατ. ευρώ) για να εναρμονιστούν οι χώροι με τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την Covid-19 και τώρα πολλοί από αυτούς έχουν κατεβάσει ξανά ρολά, όσο η Αγγλία εντατικοποιεί σε κάποιες περιοχές τα μέτρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», τα μέτρα για τον κορονοϊό στοίχισαν σε κάθε μπαρ ή εστιατόριο πάνω από 10.000 λίρες, ένα τσουχτερό ποσό που δεν απέδωσε όμως, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid-19 άλλαξαν και πάλι.

Παράγοντες της αγοράς τονίζουν πως τα νέα μέτρα θα στοιχίσουν χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, καθώς τα περισσότερα μπαρ δεν μπορούν να βγάλουν ούτε τα έξοδά τους.

Για «συνεχή αλλαγή κακοσχεδιασμένων κανόνων» κάνουν λόγο στην εφημερίδα, καθώς πλέον οι περισσότερες παμπ μπορούν είτε να δέχονται κόσμο αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο είτε καθόλου, ανάλογα την περιοχή της Αγγλίας και το επίπεδο συναγερμού.

Ειδικά στα βόρεια της χώρας, εκεί όπου έχουν παρθεί και τα αυστηρότερα μέτρα, οι ιδιοκτήτες μιλούν για σωστή εμπορική τραγωδία. Όπως και στα κεντρικά της Σκοτίας, όπου όλα έκλεισαν ξανά, αλλά και στην Ουαλία, που μπήκε σε «πυροσβεστικό» lockdown δύο εβδομάδων.

Η Emma McClarkin, επικεφαλής της Βρετανικής Ένωσης Μπίρας και Παμπ, δήλωσε πως «το 90% των παμπ δεν μπορούν να βγάλουν κέρδος».

Πάνω από 41.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο έχουν χαθεί στην Αγγλία από το ξεκίνημα της πανδημίας…