Ο πρόεδρος του Κιργιστάν, Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ, θεώρησε άκυρη την απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας να ορίσει στη θέση του πρωθυπουργού τον Σαντίρ Ζαπάροφ καθώς δεν υπήρξε κατά την ψηφοφορία η απαιτούμενη απαρτία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία κατά την ψηφοφορία εκλογής πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε επίσημα ότι παρευρίσκονταν 51 βουλευτές και 10 είχαν κοινοποιήσει την ψήφο τους με επιστολή, ενώ ο κανονισμός απαιτεί την παρουσία τουλάχιστον 61 βουλευτών από τους 120 που έχει το κοινοβούλιο.

Την υποψηφιότητα του Ζαπάροφ για το αξίωμα του πρωθυπουργού πρότεινε το κόμμα «Μεκντσίλ»(«Πατριώτης») μετά την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που άρχισαν στην πρωτεύουσα στις 5 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ ο αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Κόζακ, στις συνομιλίες που είχε την Δευτέρα με τον πρόεδρο του Κιργιστάν Σοορονμπάι Ζεενμπέκοφ, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο νυν πρόεδρος της χώρας στη δημιουργία προϋποθέσεων για την εξασφάλιση της σταθερότητας στη χώρα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ.