Την εδώ και δεκαετίες σιωπή τους έσπασαν πέντε αδερφές και μίλησαν στην εφημερίδα «New York Post» για το πώς ένας προσφάτως καταδικασμένος παιδόφιλος ήταν ο άντρας που τους είχε κάνει εφιάλτη τη ζωή όταν ήταν παιδιά.

Οι γυναίκες ανακαλούν ανατριχιαστικές σκηνές με τους βιασμούς τους όταν ήταν 13 ετών, αν και η σεξουαλική κακοποίηση είχε ξεκινήσει από πολύ παλιότερα, από τα 6 χρόνια ζωής συγκεκριμένα για κάποιες.

Όσο για τη μεγαλύτερη αδελφή, θυσιάστηκε στο τέρας και θετό της πατέρα Luis Olivo σε ηλικία 10 ετών, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφήσει ήσυχα τα άλλα κορίτσια.

«Αυτό είναι που με σκοτώνει όλη μου τη ζωή», λέει η 48χρονη σήμερα Elba Garrison, πως ο θετός της πατέρας δεν σεβάστηκε τη συμφωνία που είχαν κάνει το 1983, όταν ζούσε με τη μαμά της και τις ίδιες.

Από τη ζωή τους έφυγε το 1992, όταν πήρε διαζύγιο από τη σύζυγό του.

Η Garrison έμαθε πρόσφατα πως ο 59χρονος θετός της πατέρας δεν σταμάτησε ποτέ να κακοποιεί τις αδερφές της και άλλα παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Olivo είχε βγει από τη φυλακή με τη βοήθεια μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης του Μπρονξ (Bronx Freedom Fund) που πλήρωσε την εγγύηση μερικές μέρες μετά την καταδίκη του. Θέλοντας να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Ο Olivo με το που βγήκε από τη φυλακή τον Οκτώβριο του 2019, κακοποίησε σεξουαλικά ένα αγόρι 3 ετών. Και ένα κοριτσάκι 8 χρονών δύο μήνες αργότερα. Όταν έμαθαν για τις ανατριχιαστικές πράξεις του θετού τους πατέρα, οι αδελφές αποφάσισαν να μιλήσουν η μία στην άλλη για τα δικά τους δεινά.

«Μάθαμε να επιβιώνουμε», λέει η 35χρονη Heiddis Olivo για την ίδια και τις 4 ετεροθαλείς αδερφές της (έχουν όλες την ίδια μητέρα).