Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πήρε εξιτήριο από το Walter Reed Medical Center, όπου παρέμεινε για δύο ημέρες για να λάβει θεραπεία για την covid-19, έφτασε στον Λευκό Οίκο και κατέβηκε από το ελικόπτερό του Marine One φορώντας μια λευκή, χειρουργική μάσκα. Όταν όμως έφτασε στο μπαλκόνι της νότιας εισόδου του κτιρίου έβγαλε τη μάσκα για να χαιρετίσει τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

Μια κίνηση που δέχτηκε πολλές επικρίσεις. Άλλωστε συχνά ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβαθμίζει τη σοβαρότητα της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως και τώρα, που μέσω του αγαπημένου του Twitter, συγκρίνει την Covid-19 με τη γρίπη.

«Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από τη γρίπη. Θα κλείσουμε τη χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, σε πολλούς πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

Είχαν προηγηθεί άλλα δύο tweets του Τραμπ με αποδέκτη τον αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν και τους Δημοκρατικούς. Σε αυτά επιτίθεται στον Μπάιντεν για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην άμβλωση και από την άλλη για παρεμβάσεις στη σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

«Πηγαίνετε και ψηφίστε» είναι η ατάκα με την οποία κλείνει τα δύο μηνύματά του.