Αποζημίωση από την Αυστρία ζητούν πάνω από 6.000 τουρίστες που μολύνθηκαν με κορονοϊό σε χιονοδρομικό κέντρο

Οι παραθεριστές προσφεύγουν στα δικαστήρια


ΚΟΣΜΟΣ
22:36
23/09/2020
Αποζημίωση από την Αυστρία ζητούν πάνω από 6.000 τουρίστες που μολύνθηκαν με κορονοϊό σε χιονοδρομικό κέντρο
2
loading

Περισσότεροι από 6.000 τουρίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία προσφεύγουν στα δικαστήρια ζητώντας αποζημιώσεις που σχετίζονται με την εξάπλωση του κορονοϊού στο χιονοδρομικό κέντρο Ισγκλ του Τιρόλο.

Η Αυστριακή Ένωση Προστασίας Καταναλωτών κατέθεσε ήδη αγωγή κατά της Δημοκρατίας της Αυστρίας σε δικαστήριο της Βιέννης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περισσότεροι από 6.000 παραθεριστές του Τιρόλο, όπου βρίσκεται το Ισγκλ, κατέφυγαν στην Ένωση αυτή προκειμένου να προσφύγουν μαζικά στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν αποζημίωση.

Οι ενάγοντες καταλογίζουν στις αρχές του χιονοδρομικού κέντρου ότι αντέδρασαν πολύ αργά τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την έναρξη της επιδημίας, αν και είχαν πληροφορηθεί για την ύπαρξη κρούσματος σε μπαρ του Ισγκλ.

Το αποτέλεσμα ήταν να μολυνθούν οι παραθεριστές οι οποίοι σύχναζαν εκεί μετά το σκι και να διαδοθεί ο ιός, από το θεωρούμενο πλέον σημείο μηδέν, σε όλη την Ευρώπη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Nikoss A

    - Στην αρχἠ, ἀνοιγμα συνὀρων και πλημμελή εφαρμογἠ ελἐγχων εισὀδου στην χὠρα και καλά για τὀνωση της τουριστικἠς οικονομἰας και μετἀ, κἀτι που προβλἐπω να γίνεται πἀγια τακτική, μἠνυση απὀ τους τουρἰστες ὀτι κὀλησαν το ιὀ στον τὀπο διακοπὠν τους και αξίωση αποζημἰωσἠς τους απὀ το κρἀτος της εκἀστωτε χὠρας που πἠγαν για διακοπἐς.
    - Αυτἀ τα λεφτἀ των αποζημιὠσεων, που πιθανὀν να τους επιδικαστοὐν, προἐρχονται απὀ την φορολογἰα των πολιτὠν του κρἀτους. Τελικἀ αξἰζει το ἀνοιγμα των συνὀρων για τουρισμὀ;

  2. avatar kjgkjgk

    Μα τι λετε ασχετοι!!! Οι τουριστες δεν μεταδιδουν τον ιο!! Μονο οι νεοι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει