Εκτός Ρωσίας μεταφέρθηκε από τους υποστηρικτές του Αλεξέι Ναβάλνι ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα σημαντικό στοιχείο στην έρευνα για τη δηλητηρίαση του, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για ένα μπουκάλι νερού που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σύμφωνα με τη Γερμανία και με άλλες δυτικές κυβερνήσεις δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ότι το μπουκάλι νερού αφαιρέθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας τον περασμένο μήνα και μεταφέρθηκε στη Γερμανία, όπου βρέθηκαν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ.

Όταν ερωτήθηκε για το εύρημα αυτό, το Κρεμλίνο απάντησε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι Ρώσοι ειδικοί δεν κατάφεραν να εξετάσουν το μπουκάλι και ότι η Μόσχα, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει.

Η Ρωσία λέει ότι χρειάζεται να δει περισσότερες αποδείξεις προτού ξεκινήσει μια επίσημη ποινική έρευνα για την υπόθεση Ναβάλνι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.