Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων (ναυτικών και χερσαίων) με την επωνυμία «Καύκασος -2020» στην Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία εντός του Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή επτά χωρών μεταξύ των οποίων η Κίνα, το Πακιστάν και το Ιράν.

Στις ναυτικές και χερσαίες ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 21 έως 26 Σεπτεμβρίου , θα μετάσχουν 12.900 στρατιώτες, ανακοίνωσε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξάντρ Φόμιν.

Στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν το Ιράν, η Λευκορωσία, η Κίνα, η Βιρμανία, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν και θα έχουν ως στόχο «κοινές στρατιωτικές δράσεις από μια ομάδα που θα συγκροτείται από δυνάμεις των εν λόγω χωρών».

Πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα και στην Κασπία και έως 250 άρματα μάχης και σχεδόν 200 συστοιχίες πυροβολικού θα μετάσχουν στις ασκήσεις για τις οποίες θα κινητοποιηθούν συνολικά 80.000 άνθρωποι, εκ των οποίων τεχνικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην επιμελητηριακή βοήθεια και διασώστες.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης Βαντίμ Αστάφιεφ, στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 1.000 ξένοι στρατιωτικοί.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη έχουν ήδη μεταφέρει 100 Κινέζους στρατιωτικούς στην περιοχή του Αστραχάν, ενώ όλοι οι αφιχθέντες Κινέζοι πριν αναχωρήσουν από την Κίνα υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.