Μια απίστευτη τραγωδία χτύπησε την οικογένεια της 44χρονης Stephanie Blais που έκανε διακοπές στο δάσος μαζί με τον άντρα της, Curtis και τα δύο παιδιά τους στον Καναδά.

Τα προβλήματα νερού που υπήρχαν στην περιοχή ανάγκασαν τη γυναίκα να πάρει τηλέφωνο τον πατέρα της όταν της επιτέθηκε μια αρκούδα.

«Μου τηλεφώνησε να μου πει ότι δεν είχαν νερό και ότι ο άντρας της κατάφερε να φτιάξει τη βλάβη» είπε ο πατέρας της Hubert Esquirol σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Λίγα λεπτά αργότερα άκουσε κάτι πολύ ενοχλητικούς θορύβους. «Έμεινα για λίγα λεπτά στη γραμμή πριν κλείσω. Άκουσα κάτι πολύ ενοχλητικούς θορύβους. Σκέφτηκα ότι της επιτέθηκε αρκούδα, αλλά τέτοιες επιθέσεις γίνονται μία στο εκατομμύριο» είπε.

Ο πατέρας πιστεύει ότι η κόρη του είχε βγει από το μικρό σπίτι και του τηλεφωνούσε από ανοιχτή περιοχή προκειμένου να έχει καλύτερο σήμα. «Η αρκούδα την έβλεπε. Η κόρη μου είχε γυρισμένη την πλάτη της. Δεν την είδε» είπε ο Esquirol.

Ακούγοντας την επίθεση ο άντρας της άτυχης γυναίκας ψέκασε το ζώο με πιπέρι, κάτι που όπως φαίνεται το εξόργισε περισσότερο και συνέχισε την επίθεση. Τελικά πυροβόλησε την αρκούδα δύο φορές.

«Μας δίνει λίγη παρηγοριά το γεγονός ότι τα παιδιά δεν έπαθαν τίποτα. Λίγο πριν την επίθεση έπαιζαν με τη μητέρα τους» είπε ο πατέρας του θύματος.

Η νεκροψία στην αρκούδα έδειξε ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο μύρτιλα, που σημαίνει ότι το ζώο δεν επιτέθηκε γιατί πεινούσε.