H Ιντερπόλ ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε μια ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων που ειδικεύεται στην ταυτοποίηση θυμάτων στην περιοχή των δύο πολύνεκρων εκρήξεων στη Βηρυτό, έπειτα από αίτημα των λιβανέζικων αρχών.

Ημέρες μετά την τραγωδία, που προκάλεσε πάνω από 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται, υπογραμμίζει σε μια ανακοίνωση ο Διεθνής Οργανισμός Εγκληματολογικής Αστυνομίας, που εδρεύει στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

«Η πόλη, η χώρα, αμέτρητες οικογένειες παραμένουν σε κατάσταση σοκ», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ στο σχετικό δελτίο τύπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η εμπειρία της Ιντερπόλ μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις αρχές της χώρας και εμείς θα συνεχίσουμε να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια στον Λίβανο», συνέχισε ο ίδιος.

Οι ειδικοί των IRT (Incident Response Teams) της Ιντερπόλ αναπτύσσονται στο πεδίο έπειτα από αίτημα των κρατών μελών της, όταν εκτυλίσσονται φυσικές καταστροφές, δυστυχήματα ή επιθέσεις.

Τηλεφωνική συνομιλία Ντόναλντ Τραμπ με Εμανουέλ Μακρόν με επίκεντρο την άμεση αποστολή βοήθειας στον Λίβανο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν συζήτησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχαν, το θέμα της συνεργασίας τους με άλλες χώρες προκειμένου να στείλουν αμέσως βοήθεια στον Λίβανο, όπως επίσης την παράταση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος του Ιράν, έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ, σε μια ανακοίνωση.

Ο Ντιρ είπε ότι οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν τη βαθιά λύπη τους για την απώλεια ζωών και την καταστροφή στη Βηρυτό», την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέρος της οποίας ισοπεδώθηκε από την τεράστια έκρηξη, η οποία σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους και τραυμάτισε χιλιάδες την περασμένη Τρίτη.