Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση για τα θύματα του κορονοϊού βάζει η Μεγάλη Βρετανία, καθώς έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι οι αριθμοί που παρουσιάζονται ενδέχεται να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας θα επανεξετάσει τον τρόπο υπολογισμού, προκειμένου να μειωθεί η πιθανότητα λάθους.

Σήμερα, στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται όλοι οι άνθρωποι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό SARS-CoV-2 και στη συνέχεια πέθαναν, ασχέτως το πότε έγινε αυτό, γεγονός που ενδέχεται να διαστρεβλώνει τον πραγματικό αριθμό των νεκρών. «Κατά συνέπεια σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού (θυμάτων) μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ζήτησε να εξεταστεί ο τρόπος που καταγράφονται τα θύματα από την PHE, αφού ακαδημαϊκοί επισήμαναν ότι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό, θεραπεύτηκαν και μετά πέθαναν από άλλες αιτίες «ακόμη και αν έπαθαν καρδιακή προσβολή ή τους παρέσυρε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα», περιλαμβάνονταν στη λίστα των νεκρών από Covid-19.