Να αποφεύγουν να ουρλιάζουν πάνω στα τρενάκια, καθώς τα σταγονίδια από το στόμα μπορεί να μεταδώσουν μικρόβια, ζήτησε από τους επισκέπτες του το θεματικό πάρκο Fuji-Q Highland στην Ιαπωνία, με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αλλά επειδή ήταν προφανές πως πολλοί δεν θα είχαν κίνητρο ή δεν θα κατάφερναν να μην ανοίξουν το στόμα τους για να φωνάξουν, είτε από φόβο είτε από ενθουσιασμό, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η τήρηση του κανόνα, το πάρκο ανακοίνωσε έναν πολύ ξεχωριστό διαγωνισμό για τους επισκέπτες.

Έτσι το πάρκο Fuji-Q Highland αναζήτησε λύση και αποφάσισε ότι όσοι ανεβαίνουν στο τρενάκι του τρόμου χρειάζονταν κάποια κίνητρα για να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε μία πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους επισκέπτες του. Όσοι μπορούν να κρατήσουν τις κραυγές τους και να παρουσιάσουν τα καλύτερα ή πιο αστεία αποδεικτικά στοιχεία θα λαμβάνουν δωρεάν ημερήσιες κάρτες εισόδου στο πάρκο.

Χρησιμοποιώντας τα hashtags #KeepASeriousFace ή #SmileFace, οι επισκέπτες μπορούν να δείξουν πώς «ουρλιάζουν μέσα τους», ενώ είναι πάνω σε roller coaster και διατηρούν μια στωική, σύνθετη έκφραση ενώ τα βαγόνια ανεβαίνουν, βυθίζονται και περιστρέφονται με τρομακτικές ταχύτητες, όπως περιγράφει το ΑΜΠε.

Για να δώσει λίγη έμπνευση, το πάρκο κυκλοφόρησε ένα βίντεο δύο ανδρών με κοστούμια, που δεν αντιδρούν καθόλου στις στροφές. Είναι απόλυτα σοβαροί, το βίντεο όμως προκαλεί πολύ γέλιο καθώς, ακίνητοι και αμίλητοι, εκδηλώνουν όλο το συναίσθημά τους μέσω των ματιών τους.

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι νικητές.

Στην Ιαπωνία έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20.600 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 982 θάνατοι, ενώ ακόμα 36 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Οκινάουα.

Το ξέσπασμα αποκαλύφθηκε το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας την οργή του κυβερνήτη της νομαρχίας Οκινάουα, ο οποίος αμφισβήτησε τα μέτρα πρόληψης τα οποία εφαρμόζονται από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.