Τραγωδία στη Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μιας σκάλας


ΚΟΣΜΟΣ
21:45
08/07/2020
Τραγωδία στη Νιγηρία: Επτά νεκροί από έκρηξη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου
1
loading

Τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης μιας σκάλας σε μια εξέδρα εξόρυξης στη νότια Νιγηρία, στο Δέλτα του Νίγηρα, καθώς από έκρηξη στην πετρελαιοπηγή Γκμετιόκουν έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία.

Τα δυστυχήματα και οι επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων είναι συχνό φαινόμενο στο Δέλτα του Νίγηρα. Οι αγωγοί στην περιοχή αυτή είναι εκτεθειμένοι και συνήθως δεν φυλάσσονται, με αποτέλεσμα να αποτελούν εύκολο στόχο για όσους έχουν πρόσβαση σε εκρηκτικές ύλες.

Οι διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στην εξόρυξη πετρελαίου σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις, εν μέρει για να μειώσουν τον κίνδυνο στην ξηρά.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, Τρίτη 7 Ιουλίου, στην εξέδρα OML 40, που ανήκει σε μια θυγατρική της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας NPDC και την κοινοπραξία Elcrest.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η NPDC δεν διευκρίνισε αν επηρεάστηκε η παραγωγή πετρελαίου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μόνο ότι έχει ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια της έκρηξης και έχει ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Πετρελαϊκών Πόρων.

Η Νιγηρία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στην Αφρική, προσπαθεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις που είχε η πτώση της τιμής του μαύρου χρυσού στη χώρα και το νόμισμά της, αφού η ζήτηση καταποντίστηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γύπας

    Είναι καινούργια χώρα!!! \"Νγηρία\"

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει