Η Ρωσία είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021

Η εκτίμηση του Ρώσου υπουργού Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκα


ΚΟΣΜΟΣ
21:33
03/07/2020
Η Ρωσία είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021
loading

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα εξέφρασε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρκατορείο Interfax την εκτίμηση ότι είναι αμφίβολο αν θα επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τι σημαίνει κανονική ζωή; Σημαίνει επισκέψεις κοντσέρτων, αεροπορικές μετακινήσεις, πλήρης εργασία, πλήρεις διακοπές. Κατά την άποψη μου είναι λίγες οι πιθανότητες να γίνει αυτό πριν τον Φεβρουάριο. Πρέπει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού», δήλωσε ο Μουράσκα.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα έξαρσης του κορονοϊού τέτοια έκτασης λέγοντας ότι είναι ελάχιστα πιθανό, ότι θα υπάρξει δεύτερο κύμα τέτοιας κλίμακας όπως ήταν το πρώτο» καθώς όπως είπε «αποκτήσαμε ορισμένη ανοσία, δημιουργήσαμε σύστημα θεραπείας, και μέτρων προφύλαξης» και εφόσον εξακολουθήσουν να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν 40 θάνατοι γιατρών από τον κορονοϊό στη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι γενικά αν δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα τα κρούσματα του κορονοϊού στη Ρωσία να ήταν ενδεχομένως εκατομμύρια. Ανέφερε επίσης ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 3.500 άτομα σε ΜΕΘ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεγάλο αριθμό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει