Ταραχές επικράτησαν χθες το βράδυ στην περιοχή Μπρίξτον του νοτίου Λονδίνου κατά τη διάρκεια ενός street πάρτι, τα οποία, όμως ακόμα απαγορεύονται, λόγω του κορονοϊού.

Γείτονες που ενοχλήθηκαν από τη δυνατή μουσική κάλεσαν την Αστυνομία, στη θέα της οποίας οι παρευρισκόμενοι έγιναν έξαλλοι και της επιτέθηκανν.

«Η εκδήλωση συνεχίστηκε και περισσότεροι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και η ομάδα έγινε εχθρική απέναντι στους αστυνομικούς» ανακοίνωσε η Αστυνομία. 22 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε περιπολικά.

«Χθες το βράδυ λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους που εξέφρασαν ανησυχία, διαμαρτυρόμενοι για μια μεγάλη συγκέντρωση, θόρυβο, αντικοινωνική συμπεριφορά και βία και οι αστυνομικοί επενέβησαν ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες αυτές», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίντγκροουβ σύμφωνα με το Reuters.

«Τέτοιες συναθροίσεις είναι παράνομες, δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και παραβιάζουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον νέο κορονοϊό. Η βία που άσκησαν προς τους αστυνομικούς είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα την ανεχθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή», κατέληξε.