Ο θάνατος του Έλληνα ομογενή στις ΗΠΑ, Γιώργου Ζαπάντη, έχει συγκλονίσει. Ο 30χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του, μετά τη σύλληψη από αστυνομικούς οι οποίοι χρησιμοποίησαν taser προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν.

Συγγενείς και φίλοι του Γιώργου Ζαπάντη μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν θα έκανε κακό σε κανέναν. Ο δικηγόρος του Έλληνα ομογενή μίλησε για ενδεχόμενο να υπήρξε αστυνομική βία, κάτι που φέρνει ξανά στο μυαλό τις στιγμές με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο ekirikas.com αναφέρει πως ο Γιώργος Ζαπάντης ήταν ένας Έλληνας ομογενής ο οποίος έπασχε από διπολισμό και αναδημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε η μητέρα του θύματος στη New York Daily News.

«Κλαίω επειδή δεν ήμουν εδώ για τον γιο μου κατά τις τελευταίες του ημέρες και πέθανε με τόσο τρομερό τρόπο», ανέφερε η απαρηγόρητη μητέρα Αθανασία Ζαπάντη την Τρίτη στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης. «Ηταν τα πάντα για μένα… Πέθανε χωρίς λόγο», είπε η Αθανασία Ζαπάντη.

O «ευγενικός γίγαντας» στήριγμα στην αδερφή του που πάσχει από σύνδρομο Down

Ο Ζαπάντης ήταν το μεγάλο στήριγμα της οικογένειάς του. Γείτονες της οικογένειας επιβεβαίωσαν σύμφωνα με το greekreporter.com πως ο 30χρονος ήταν ένας άνδρας που υποστήριζε τη μητέρα του και φρόντιζε την 33χρονη αδερφή του, που έχει σύνδρομο Down.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία έδωσε και μία φίλη του Ζαπάνη με την ανάρτησή της στο Facebook, όπου περιγράφει τον Γιώργο ως έναν άνθρωπο που αγαπούσε τους φίλους και την οικογένειά του και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους γείτονες.

«Ήταν ο καλύτερος αδερφός που θα μπορούσε να θέλει κάθε κορίτσι καθώς βοηθούσε την αδερφή του καθημερινά που έχει σύνδρομο Down», γράφει η Andrea Sanpietro η οποία χαρακτηρίζει τον Ζαπάντη ως «ευγενικό γίγαντα».

His name is George Zapantis. He was a Church going individual who loved his friends and family . He was a “ gentle giant…

Posted by Andrea Sanpietro on Tuesday, June 23, 2020

Ζητείται δικαιοσύνη για τον θάνατό του – Οικονομική ενίσχυση στην οικογένεια

Οι άνθρωποι του Γιώργου Ζαπάντη ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατό του, τη στιγμή που η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ελέγξει το περιστατικό.

Στο Facebook έχει δημιουργηθεί η σελίδα Justice for George Zapantis, δηλαδή δικαιοσύνη για τον Γιώργο Ζαπάντη.

«Έπεσε θύμα της  υπερβολικής δύναμης από την αστυνομία της Νέας Υόρκης. Πέθανε τραγικά στα χέρια της αστυνομίας στο ίδιο του το σπίτι», αναφέρει στο Facebook η Sophia Dee σε μήνυμά της και καλεί όποιον μπορεί να βοηθήσει την οικογένεια του ξαδέρφου της οικονομικά.

Γι΄ αυτό τον λόγο έχει δημιουργηθεί στο gofundme σελίδα με στόχο να συγκεντρωθούν 50.000 δολάρια για την οικογένεια του Ζαπάντη.