Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ιταλό υψηλόβαθμο κληρικό

Ο Σκαράνο ήταν υπεύθυνος διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού


ΚΟΣΜΟΣ
13:16
21/01/2014
Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ιταλό υψηλόβαθμο κληρικό
1
loading

Νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν σήμερα στον υψηλόβαθμο κληρικό Νούντσιο Σκαράνο, πρώην υπεύθυνο του οργανισμού για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Βατικανού.

H όλη υπόθεση σχετίζεται με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αναληθείς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σκαράνο -ο οποίος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό- φέρεται να προχώρησε σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καλύπτοντας τις κινήσεις του με ψεύτικες δωρεές προς την Καθολική Εκκλησία.

Οι ιταλικές αρχές προχώρησαν σε κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ και κατέθεσαν, επίσης, αίτηση δικαστικής συνεργασίας στο Βατικανό, από το οποίο αναμένουν, τώρα, τη σχετική απάντηση.

Ο Σκαράνο ζητούσε από σειρά επαγγελματιών να του δίδουν τραπεζικές επιταγές που προορίζονταν, υποτίθεται, για «δωρεές υπέρ των φτωχών». Συγχρόνως, φέρεται να τους παρέδιδε σε μετρητά το ποσό που αναγραφόταν στην επιταγή. Τα «τσεκ», σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, κατέληγαν σε λογαριασμούς off shore.

Ο Νούντσιο Σκαράνο είχε ήδη συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να οργανώσει την αδήλωτη μεταφορά, από την Ελβετία στην Ιταλία, 20 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκαν στην οικογένεια εφοπλιστών Ντ΄Αμίκο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Thanatos

    αθεοι , αντιχριστοι, αφορισμένοι, θα σας κάψει το πυρ το εξώτερον!!!!!! βρώμικο το χρημα της εκκλησίας το ψαλμένο το λιβανισμένο το λειτουργημένο το ευλογημένο το φρεσκοπλυμένο το σιδερωμένο το κολα-ρισμένο.......;;;;;;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει