Σφοδρά αντέδρασαν οι Αρχές της πολιτείας του Μιζούρι μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, με πρωταγωνιστές εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα πάρτι, μέσα σε μια πισίνα, χωρίς να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στους παριστάμενους στη γιορτή, που βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλο, δόθηκαν συστάσεις να τεθούν σε εθελούσια καραντίνα για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον νέο κορονοϊό.

Στο βίντεο, που προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών Αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, να πίνουν τα ποτά τους κάτω από τον ήλιο, στην πισίνα ενός μπαρ στη λίμνη Όζαρκς.

«Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους και απειλεί να βλάψει, σημαντικά, την πρόοδο που κάναμε για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19», ανέφερε ο επικεφαλής της κομητείας του Σεντ Λούις, Σαμ Πέιτζ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στη χώρα, χιλιάδες πολίτες έσπευσαν στις παραλίες, τηρώντας συχνά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με ή χωρίς μάσκες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έπαιξε γκολφ για πρώτη φορά εδώ και δύο μήνες, προκαλώντας επίσης επικριτικά σχόλια.

Οι ΗΠΑ έχουν 98.426 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί 1.669.040 άνθρωποι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου John Hopkins.