Αθώος και θύμα της παραβίασης του τεκμήριου της αθωότητας και της εντυπωσιοθηρίας των ΜΜΕ ήταν και παραμένει για την αδελφή του Ρένα ο Φώτης Ντούλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 30 Ιανουαρίου 2020 στο νοσοκομείο «Jacobi Medical Center» του Μπρονξ, στις ΗΠΑ, περίπου δύο 24ωρα μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει.

Καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εξαφάνιση της εν διαστάσει γυναίκας του, Τζένιφερ Φάρμπερ- Ντούλου, η Ρένα Ντούλου, σε συνέντευξή της στο anamniseis.net, έδωσε τις δικές της απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα της υπόθεσης.

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης της Τζένιφερ Ντούλος, τα βλέμματα των αρχών στράφηκαν στον εν διαστάσει σύζυγό της Φώτη Ντούλο και στην ερωμένη του Michelle Troconis, οι οποίοι συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Όπως λέει η Ρένα Ντούλος, «ο Φώτης ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που τον γνώριζε που να μην το επιβεβαιώσει. Επίσης ήταν πολύ στοργικός, τρυφερός και προστατευτικός σύζυγος. Δεν υπήρξε ποτέ κανείς φίλος ή συγγενής που να έγινε μάρτυρας βίαιης συμπεριφοράς του προς την Τζένιφερ».

Αναφορικά με το εάν η εξαφανισμένη εδώ και έναν χρόνο Τζένιφερ Ντούλος μπορεί να είναι ζωντανή, η Ρένα Ντούλος λέει: «Σήμερα μπορώ να σας πω πως υπάρχουν διάφορες πιθανές εξηγήσεις για την εξαφάνιση της.

Η μία είναι πως πράγματι μπορεί να έχει σκηνοθετήσει την εξαφάνιση της. Δεδομένης της διαταραγμένης ψυχικής της κατάστασης  είναι πιθανόν να έστησε όλη αυτήν την πλεκτάνη για να ενοχοποιήσει τον Φώτη. Άλλωστε του είχε πει πολύ συγκεκριμένα πως «θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μην έχεις ποτέ τα παιδιά».

Η άλλη πιθανή εξήγηση είναι το ενδεχόμενο να έκανε υποστηριζόμενη αυτοκτονία που είναι νόμιμο σε κάποιες πολιτείες των Η.Π.Α και μάλιστα η διαδικασία είναι εντελώς απόρρητη που σημαίνει πως δεν θα το μάθουμε ποτέ. Επίσης να σημειώσουμε πως τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει πάρα πολύ και δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες της που παρουσίαζαν στον τύπο, ήταν μόλις 45 κιλά με 1.80 ύψος. Μήπως λοιπόν ήταν πολύ άρρωστη και ήξερε πως έρχεται το τέλος και το επέσπευσε με στόχο να ενοχοποιήσει τον Φώτη;

Άλλο ενδεχόμενο είναι να έκανε κακό στην Τζένιφερ κάποιος από το περιβάλλον της οικογένειας που θα είχε όφελος από την πιθανότητα να μην είναι στην μέση εκείνη και ο Φώτης (στη φυλακή) και μία πολύ ηλικιωμένη γυναίκα να έχει την ευθύνη των παιδιών. Έτσι η πρόσβαση στα χρήματα που ακολουθούν τα παιδιά  θα ήταν ελεύθερη….

Άλλη μία εξήγηση είναι απλώς κάποιος που ήξερε πως η Τζένιφερ είχε πολλά χρήματα στο σπίτι της να είχε στόχο την κλοπή» υποστηρίζει η Ρένα Ντούλος.

«Η Τζένιφερ σύμφωνα με την αξιολόγηση του ψυχιάτρου που διόρισε το δικαστήριο έπασχε από οριακή διαταραχή προσωπικότητας (Borderline Personality Disorder) προσθέτει μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να οδήγησε τον αδελφό της στην αυτοκτονία, έχοντας απέναντί του τις φωτογραφίες των παιδιών του, η αδελφή του λέει: «Στη τελευταία του σύλληψη οι συνθήκες κράτησης του για δύο μέρες ήταν δραματικές και βασανιστικές. Ήταν σε κελί ιδρύματος ψυχικών ασθενειών, γεμάτο προβολείς, γυμνός, με ένα μεταλλικό πάγκο για κρεβάτι και μία κουβέρτα από Velcro… Του έγινε πέντε φορές σωματικός έλεγχος και όλοι ξέρουμε τι περιλαμβάνει ένας τέτοιος έλεγχος…» είπε.

«Η αλήθεια είναι πως μετά το θάνατο του Φώτη υπήρξε μία ελαφρά στροφή των ΜΜΕ. Άρχισαν να αναρωτιούνται για πολλά πράγματα και να μην είναι τόσο δογματικοί όπως πριν. Αλλά ήταν πλέον αργά. Η ζημιά, δυστυχώς, είχε γίνει. Δεν μπορώ να τους συγχωρήσω» καταλήγει.