Την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση εναντίον ενός τηλεοπτικού δικτύου στο Ιράκ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενοι ανέλαβε σήμερα το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, μια οργάνωση που πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε επιτέθηκαν «στα γραφεία του δορυφορικού δικτύου Σαλαχεντίν, το οποίο παραποιεί τα γεγονότα και πολεμά κατά του σουνιτικού λαού», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που ανέβηκε σε ισλαμιστικά φόρουμ στο Διαδίκτυο.

Η οργάνωση προσθέτει ότι δύο μέλη της εξαπέλυσαν την επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου, που έχει την έδρα του στο Τικρίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλαχεντίν, αν και χθες η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τέσσερις δράστες.

Από την επίθεση αυτή έχασαν την ζωή τους ο αρχισυντάκτης, ένας παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, ένας παρουσιαστής και ο επικεφαλής του αρχείου του δικτύου Σαλαχεντίν, διευκρίνισαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, οι οποίοι γνωστοποίησαν επίσης ότι τουλάχιστον πέντε ακόμη εργαζόμενοι στο δίκτυο τραυματίστηκαν.

Το 2013 ήταν μια μαύρη χρονιά για το Ιράκ με περισσότερους από 6.650 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2013, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, καθώς η βία έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2008.