Άτυπη ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών (caucus) που θα προωθήσει τους ευρωατλαντικούς στόχους του Μαυροβουνίου συγκροτήθηκε στο Αμερικανικό Κογκρέσο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ιδρυτική συνεδρίαση στην Ουάσινγκτον παρέστη ο πρόεδρος της Βουλής του Μαυροβουνίου, Ράνκο Κριβοκάπιτς, ο οποίος εκτίμησε ότι πρόκειται για ιστορική στιγμή προσθέτοντας ότι η ομάδα θα προωθήσει την ταχεία ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Κριβοκάπιτς τόνισε ότι για τη χώρα του η ένταξη στο ΝΑΤΟ συνεπάγεται ασφάλεια, αλλά και κράτος δικαίου και αξιόπιστους επενδυτές.

Συμπρόεδροι της ομάδας (caucus) για το Μαυροβούνιο θα είναι τα μέλη του Κογκρέσου, Νταγκ Λάμπορν και Μάικλ Μίσο, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι θα στηρίξουν το στόχο της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Κύρια δραστηριότητα και στόχος μου θα είναι το Μαυροβούνιο να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στο ΝΑΤΟ, αλλά θα έχετε τη στήριξή μου και σε άλλους τομείς επισήμανε ο κ. Λάμπορν.

Μέσω της ομάδας τα συμφέροντα του Μαυροβουνίου θα εκπροσωπούνται σε πολλές σημαντικές διευθύνσεις, ανέφερε ο κ. Μίσο.

Στο Κογκρέσο θα εργαστούμε για να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη μας, στη συνέχεια το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως και τις χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ να στηρίξουν τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα του Μαυροβουνίου στην πορεία προς την ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία πρόσθεσε, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG.

Το Μαυροβούνιο είναι η τελευταία χώρα, πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, που συγκροτεί caucus, άτυπη ομάδα μελών του Αμερικανικού Κογκρέσου που στηρίζει συγκεκριμένα θέματα και κράτη.