Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται σε παλαιστινιακά εδάφη επιβεβαίωσαν την Πέμπτη (05/03) οι τοπικές Αρχές. Πρόκειται για επτά άτομα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Νωρίτερα σήμερα οι παλαιστινιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν για δύο εβδομάδες στα ξενοδοχεία της Δυτικής Όχθης να υποδέχονται ξένους τουρίστες, ενώ εκκλησιαστικός αξιωματούχος τόνισε πως η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ θα κλείσει για «προληπτικούς λόγους», έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του Covid-19.

«Οι επτά Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε καραντίνα», δήλωσε η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας, Μάι αλ Κάιλα. Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στους τομείς της Βηθλεέμ και της Ιεριχούς.

Στον τομέα της Βηθλεέμ, στον νότο της Δυτικής Όχθης, εντοπίστηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού.

«Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν επισκέφθηκαν τη Βασιλική», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ασμπέντ Μπαλιάν, της Αρμενικής Εκκλησίας, μια από τις τρεις που διαχειρίζονται τη Βασιλική.

Σχολεία και πανεπιστήμια στη Βηθλεέμ θα κλείσουν για 14 ημέρες. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες τεμένη και εκκλησίες, ανάμεσά τους και η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο «Μαραθώνιος της Παλαιστίνης» που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου αναβλήθηκε.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα ένα νέο κρούσμα του Covid-19, ανεβάζοντας σε 16 το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.