Μάχη στήθος με στήθος δείχνουν Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς στο Τέξας, όπου η «Σούπερ Τρίτη» ανέδειξε μια εξαιρετικά αμφίρροπη μάχη κι ένα οριακό αποτέλεσμα.

Με ενσωματωμένο περίπου το 64% των εκλογικών τμημάτων, ο Μπάιντεν προηγείται με 30% έναντι 28% του Μπέρνι Σάντερς. Σύμφωνα με το Reuters, ο Σάντερς έδειχνε πιθανότερος νικητής στο Τέξας, αλλά ο Μπάιντεν προέβαλε σθεναρή αντίσταση.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ξόδεψε πολλά λεφτά στην πολιτεία κι έδειχνε να κερδίζει μερίδιο των ψήφων κατακτώντας την τρίτη θέση και συγκεντρώνοντας 17%

Στο Τέξας διακυβεύονται 228 αντιπρόσωποι στο κομματικό συνέδριο. Θα μοιραστούν αναλογικά στους υποψήφιους που θα ξεπεράσουν το 15%.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της «Σούπερ Τρίτης», ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να κάνει μεγάλη ρελάνς και να κερδίζει οκτώ από τις δεκατέσσερις πολιτείες που ψήφισαν για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ενώ το Τέξας παραμένει αμφίρροπο, ο πρώην αντιπρόεδρος, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, «σάρωσε» στη Μασαχουσέτη, τη Μινεσότα, την Οκλαχόμα, το Αρκάνσας, την Αλαμπάμα, το Τενεσί, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια. Ωστόσο ο Μπέρνι Σάντερς είναι εκείνος που δείχνει να κερδίζει το μεγαλύτερο «τρόπαιο» της ημέρας, την Καλιφόρνια, και ακόμα τρεις πολιτείες.