Ξεκίνησαν και πάλι οι επισκέψεις τουριστών στο Λευκό Οίκο και μια έκπληξη περίμενε την πρώτη ομάδα των επισκεπτών. Και αυτό γιατί ήταν το προεδρικό ζεύγος που τους προϋπάντησε!

Οι επισκέψεις στο Λευκό Οίκο είχαν διακοπεί λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, μετά και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα, το κτίριο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στους επισκέπτες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, που συνοδεύονταν από τα δύο σκυλιά της οικογένειας, τον Μπο και το Σάνι, αντάλλαξαν χειραψία με τους επισκέπτες και συζήτησαν για λίγα λεπτά μαζί τους.

«Έχουν σχεδόν φτάσει οι γιορτές και χαιρόμαστε που ξανάρχισαν οι επισκέψεις», είπε ο Ομπάμα.

Οι τουρίστες φαίνεται ότι χαροποίησαν ιδιαίτερα τους προεδρικούς σκύλους οι οποίοι εισέπραξαν πολλά χάδια από τους παρευρισκόμενους. Σε κάποια στιγμή μάλιστα, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να παρέμβει και ακούστηκε να λέει «Κάτω, κάτω, μην τον γλείφεις», σε ένα από τα δύο σκυλιά, το οποίο έκανε χαρές σε ένα αγοράκι.

Ο πρόεδρος μίλησε για αρκετή ώρα με τα μικρά παιδιά που μετείχαν στην ξενάγηση, τα ρώτησε πόσων χρονών είναι και αστειεύτηκε με ένα από αυτά για το «χαμένο» δόντι του.

Η Μισέλ Ομπάμα από την πλευρά της έδειξε τον περίφημο λαχανόκηπό της σε έναν επισκέπτη ενώ σε έναν άλλο, που της έδινε συγχαρητήρια για το ωραίο σπίτι, απάντησε: «Εμείς απλώς νοικάρηδες είμαστε».