Η τραγωδία των πυρκαγιών επισκιάζει τους εορτασμούς για την Ημέρα της Αυστραλίας

Στα μέλη των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών το Μετάλλιο για Καταστάσεις Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης


ΚΟΣΜΟΣ
8:21
26/01/2020
Η τραγωδία των πυρκαγιών επισκιάζει τους εορτασμούς για την Ημέρα της Αυστραλίας
2
loading

Χιλιάδες άνθρωποι πήγαν σήμερα στις παραλίες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Αυστραλίας, αν και οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από την τραγωδία των πυρκαγιών που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια.

Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν επίσης πορεία στήριξης προς τους γηγενείς Αυστραλούς, οι οποίοι θεωρούν την Ημέρα της Αυστραλίας, που σηματοδοτεί την άφιξη των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων, «Ημέρα Εισβολής».

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ότι η Ημέρα της Αυστραλίας είναι μια ημέρα για να θυμάται κανείς την Ιστορία της χώρας. «Και όπως θυμηθήκαμε πολύ πρόσφατα, ιστορίες για ξηρασίες, πυρκαγιές και προσαρμογή στις πολλές προκλήσεις που ενέχει η ζωή σε μια μεγάλη ήπειρο», δήλωσε ο Μόρισον στο μήνυμά του.

Η Ημέρα της Αυστραλίας σηματοδοτεί την άφιξη το 1788 του «Πρώτου Στόλου» βρετανικών πλοίων στο Σίδνεϊ Κόουβ. Οι γηγενείς Αυστραλοί θέλουν να καταργηθεί η συγκεκριμένη ημέρα αλλά ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί να υπερασπιστεί την ημερομηνία της γιορτής.

Ο Μόρισον ανακοίνωσε επίσης ότι το Μετάλλιο για Καταστάσεις Εθνικής Έκτακτης Ανάγκης θα απονεμηθεί σε μέλη των ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών που πάλεψαν με τις φωτιές το 2019-20.

«Η ανταπόκριση στο θέμα με τις πυρκαγιές ήταν άνευ προηγουμένου, με χιλιάδες εθελοντές και εργαζόμενους να δουλεύουν όλο το 24ωρο, μέρα και νύχτα, τη μία εβδομάδα μετά την άλλη για να προστατεύσουν περιουσίες και να σώσουν ζωές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι κάποιοι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες ακόμα και σήμερα. Οι φωτιές σε δασικές περιοχές και σε περιοχές χαμηλής βλάστησης στην Αυστραλία έχουν κάψει μια περιοχή σχεδόν με το μέγεθος της Ελλάδας από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 33 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πολλοί πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και σε εκατομμύρια ζώα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΠΟ ΤΟΝ

    ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΨΩΝΑΡΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ Ο ΔΕΙΛΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΙΖΕΚΙΗΛ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ! ΒΟΘΡΑΤΖΙΔΙΚΟ Ο ΑΓΟΡΤΑΓΟΣ !

  2. avatar Τόνο Μάσας.

    Τις φωτιές στην Αυστραλία και στον Αμαζόνιο τις έβαλαν οι Αβορίγινες και οι Ινδιάνοι.
    Είναι ένας τρόπος αντίστασης στους αποικιοκράτες κατακτητές απο τους αυτόχθονες λαούς στην κατάληψη των εδαφών τους και πολύ καλά κάνουν.
    Κοιτάξτε τους στην φωτογραφία πως έχουν καταντήσει. Σαν παχύσαρκοι Αμερικάνοι. Αλκοολικοί, περιθωριακοί, χωρίς χώρο να αναπνεύσουν παρά ένα περιβάλλον που γι αυτούς είναι χειρότερο απο καμμένη Γη. Είμαστε μαζί τους. Και του χρόνου καλά μπουρλότα μέχρι να φύγει και ο τελευταίος αποικιοκράτης απο την Γη σας ή να σεβαστεί τον χώρο σας και τις ζωέςσας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει