Απέδρασαν 26 κρατούμενοι από φυλακή στη Βραζιλία

Οι δραπέτες ήταν στην πλειονότητά τους μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας του βραζιλιάνικου υποκόσμου


ΚΟΣΜΟΣ
7:05
21/01/2020
Απέδρασαν 26 κρατούμενοι από φυλακή στη Βραζιλία
1
loading

Είκοσι έξι έγκλειστοι απέδρασαν από φυλακή στη βορειοδυτική πολιτεία Άκρε της Βραζιλίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας και όλοι, με μόνο μία εξαίρεση, παραμένουν ασύλληπτοι, ανακοίνωσε η υπηρεσία σωφρονιστικών καταστημάτων της περιοχής χθες.

Η μαζική απόδραση καταγράφηκε την επομένη της απόδρασης σχεδόν 80 εγκλείστων σε φυλακή στην Παραγουάη, στα σύνορα με τη Βραζιλία. Οι παραγουανές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι δραπέτες ήταν στην πλειονότητά τους μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας του βραζιλιάνικου υποκόσμου, γνωστής με την ονομασία Primeiro Comando da Capital (PCC ή 15.3.3, «Πρώτη διοίκηση της πρωτεύουσας»).

Οι βραζιλιάνικες αρχές ανέφεραν χθες πως δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν στους δραπέτες από τη φυλακή στην πολιτεία Άκρε συγκαταλέγονταν επίσης μέλη της συμμορίας PCC, ούτε το εάν οι δύο αποδράσεις συνδέονται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φυλακισμένοι κακοποιοί, οι οποίοι έχουν διαπράξει αιματηρά εγκλήματα και μέσα σε σωφρονιστικά καταστήματα, δεν είναι ασυνήθιστο να αποκτούν μεγάλη ισχύ πίσω από τα σίδερα.

Οι έγκλειστοι στις φυλακές της Βραζιλίας ανέρχονται σε τουλάχιστον 750.000 ανθρώπους — πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό εγκλείστων στον πλανήτη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar οι αχρηστεροί συντροφοφασίστες

    ήταν πολύ πιο προχώ. Δεν είχαν αποδράσεις από τις φυλακές. Τις απέτρεψαν με τρείς κινήσεις. Αποφυλάκισαν 15.000 κακούργους. Δεν φυλάκιζαν κανέναν κακούργο. Έδιναν άδειες εξόδου στους φυλακισμένους κακούργους που απέμειναν στις φυλακές και αυτοί δεν γύριζαν πίσω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει