Η αμερικανική εταιρία καταγραφής του ίχνους πτήσης αεροσκαφών AIREON, έχει συλλέξει στοιχεία για το ίχνος της πορείας του αεροσκάφους Boeing 737 NG της εταιρείας Ukraine International Airlines (UIA) που συνετρίβη στην Τεχεράνη.

Η AIREON έχει θέσει τα στοιχεία αυτά στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της.

Το σύστημα ιχνηλάτησης της πορείας των αεροσκαφών που διαθέτει η εταιρία λειτουργεί επί τη βάσει των δεδομένων που της παρέχει ένα δίκτυο δορυφόρων με περισσότερες λεπτομέρειες από τα στοιχεία που παρέχουν σχετικές ηλεκτρονικές σελίδες όπως η σελίδα FlightRadar24.

Το ενδιαφέρον των ειδικών εμπειρογνωμόνων που εξετάζουν τα αίτια που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα εντοπίζεται στα τελευταία λεπτά της μοιραίας πτήσης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η AIREON διέθεσε την προηγούμενη χρονιά λεπτομερή στοιχεία, για την συντριβή του Boeing 737MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών που οδήγησαν στην καθήλωση των αεροσκαφών του τύπου στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετά τις ομοιότητες που διαπιστώθηκαν με την πτώση ενός αεροσκάφους του ίδιου τύπου στην Ινδονησία.