Για 30 ημέρες παρέτειναν οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου την κράτηση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου από το στρατό, κρατείται σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία κατηγορούμενος για φόνο και κατασκοπεία.

Στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε σήμερα για τα θύματα των αιματηρών βιαιοτήτων στην Αίγυπτο, καθώς και «για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση» στη χώρα αυτή.

«Πολύ οδυνηρές ειδήσεις έρχονται δυστυχώς από την Αίγυπτο. Επιθυμώ να προσευχηθεί για τα θύματα, τις οικογένειές τους, τους τραυματίες και αυτούς που υποφέρουν», δήλωσε ο πάπας από τη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο. «Ας προσευχηθούμε μαζί για την ειρήνη, το διάλογο και τη συμφιλίωση σ’ αυτή την αγαπημένη γη», πρόσθεσε.

Στη Ρώμη, η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμα Μπονίνο κάλεσε σήμερα το απόγευμα τον πρεσβευτή της Αιγύπτου σχετικά με τις πολύ σοβαρές εξελίξεις της κατάστασης στην Αίγυπτο και τα δραματικά επεισόδια βίας που σημειώθηκαν χθες Τετάρτη.

Παράλληλα σουηδική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε προσωρινά τα εργοστάσιά της στην Αίγυπτο εξαιτίας των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στη χώρα.