Σε τουλάχιστον 150.000 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες στο Σουδάν από τις αρχές του Αυγούστου, ενώ ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Παράλληλα, ένας δημόσιος ραδιοσταθμός στη χώρα μετέδωσε ότι 36 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε πολιτεία βόρεια του Χαρτούμ.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, περισσότεροι από τους μισούς πληγέντες, σχεδόν 84.000 άνθρωποι βρίσκονται στα περίχωρα της πρωτεύουσας Χαρτούμ, διευκρίνισε το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Ocha) σε ανακοίνωσή του.

«Τις ερχόμενες ημέρες αναμένονται νέες βροχοπτώσεις και ο αριθμός των πληγέντων αναμένεται να αυξηθεί αν η βροχή συνεχιστεί και προκύψουν και νέες πληροφορίες», σημείωσε το Ocha.

Χθες ο επίσημος ραδιοσταθμός «Ομντουρμάν» του Σουδάν μετέδωσε εξάλλου ότι 36 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην πολιτεία του Νείλου, βόρεια του Χαρτούμ.

Επίσης περίπου 26.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες οι οποίες έχουν προκληθεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται στην χώρα από την 1η Αυγούστου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ocha.
Οι υπολογισμοί αυτοί του Ocha στηρίζονται σε πληροφορίες που παρείχε ο Ερυθρός Σταυρός και άλλες υπηρεσίες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια ώρα μια οργάνωση νεαρών εθελοντών, η Ναφίρ, ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 150 οικογένειες που έχουν «αποκλειστεί» στην περιοχή Αλ Νιζέιλα, στα περίχωρα του Χαρτούμ, από τις πλημμύρες.

Ο ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις παρέχουν στους πληγέντες σκηνές, τέντες και πόσιμο νερό, σύμφωνα με το Ocha.