Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης (27/11) ως ύποπτοι για τη διάρρηξη στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η σύλληψη ήρθε επεισοδιακά, έπειτα από άγρια καταδίωξη, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, οι Αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις των συλληφθέντων εδώ και αρκετό καιρό και πήγαν να τους πιάσουν την ώρα που πήγαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στην περιοχή. Εκείνοι προσπάθησαν να διαφύγουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

Βάσει των όσων αναφέρει η Hurriyet, όταν οι επίδοξοι διαρρήκτες προσπάθησαν να ξεφύγουν τρέχοντας, έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ένας από αυτούς, που ήταν ο πρώτος που συνελήφθη. Στη συνέχεια, το ίδιο έγινε και με τους άλλους τρεις.

Για τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων εξέδωσε ανακοίνωση ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, ο οποίος ευχαρίστησε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τη συμβολή του, ενώ ανέφερε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούταν η «Ανατολή», την ώρα που γινόταν η διάρρηξη στο σπίτι του, ο Οικουμενικός πατριάρχης βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες κλειστού κυκλώματος, τρεις μασκοφόροι μπήκαν στην οικία του, ενώ στο εσωτερικό της βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τι συνέβη.

Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους, ωστόσο δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο. Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση η Αστυνομία, η οποία τελικά έφτασε στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων.