Το όνομα ενός πράκτορα της CIA, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος η καταγγελία του οποίου πυροδότησε τη διαδικασία καθαίρεσης του πατέρα του, δημοσιοποίησε σήμερα μέσω του Twitter ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ.

Αψηφώντας τους κανονισμούς για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ αναπαρήγαγε το όνομα που κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα σε ακροδεξιά ΜΜΕ και ιστοτόπους.

Στην ανάρτησή του ο Τραμπ τζούνιορ κατηγορεί τον πράκτορα αυτόν ότι συνεργαζόταν με τους «αντιτραμπικούς» και παραπέμπει σε ένα άρθρο του ενημερωτικού ιστότοπου της ριζοσπαστικής δεξιάς Breitbart.

«Το να δίνεις οποιοδήποτε όνομα απλώς θέτει αυτό το πρόσωπο και την οικογένειά του σε κίνδυνο», αντέδρασε ο Άντριου Μπάκατζ, ο δικηγόρος του πράκτορα που σήμανε τον συναγερμό μετά το τηλεφώνημα του προέδρου Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον περασμένο Ιούλιο. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσθεσε ότι με την ενέργεια αυτή ο Τραμπ «δεν θα αποφύγει να απαντήσει στις άφθονες κατηγορίες σε βάρος του».

Ο πελάτης του Μπάκατζ είναι μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών και για ένα διάστημα είχε αποσπαστεί στον Λευκό Οίκο. Φέτος το καλοκαίρι εξέφρασε την ανησυχία του σε πολλούς αξιωματούχους για το τηλεφώνημα στο οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από το Κίεβο να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί «άμεμπτη» την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και αυτοχαρακτηρίζεται θύμα ενός «κυνηγιού μαγισσών». Επίσης, αμφισβητεί διαρκώς την αμεροληψία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

«Δεν υπάρχει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος: υπάρχει κάποιος που έχει στόχους σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ», έγραψε την Δευτέρα στο Twitter, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύψουν την ταυτότητά του. Χωρίς να αναφέρει ο ίδιος το όνομά του, υποστήριξε ότι είναι υποστηρικτής του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. «Απεχθάνεται τον Τραμπ, είναι ριζοσπάστης», είπε την Κυριακή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του μάρτυρα έχουν ανακοινώσει ότι ο πελάτης τους είναι έτοιμος να απαντήσει «γραπτώς και ενόρκως» στις ερωτήσεις που θέλουν να του θέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων.