Ένας νεοναζιστής, γνωστός στους λάτρεις της χέβι μέταλ ως «Varg», το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με το μακελάρη της Νορβηγίας Άντερς Μπρέιβικ, συνελήφθη σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι υποψίες των αρχών «φούντωσαν» όταν η σύζυγός του αγόρασε τέσσερα όπλα, ανέφερε εκπρόσωπος από το γραφείο του Εισαγγελέα του Παρισιού.

Ο Kristian Vikernes συνελήφθη τα ξημερώματα, μαζί με τη γαλλίδα σύζυγό του, στην κατοικία του στο Κορέζ, στην κεντρική Γαλλία, καθώς οι διωκτικές αρχές ανησυχούσαν για την «δυνητική επικινδυνότητά του», ανέφεραν οι δικαστικές αρχές.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση στο παρελθόν για δολοφονία και «αποτελούσε δυνητική απειλή για την κοινωνία» ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας «είναι πιθανό να προετοίμαζε μία μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση».

Ο Vikernes πρόσκειται σε νεοναζιστικό κίνημα και ήταν ένας από αυτούς που είχαν λάβει αντίγραφο από το μανιφέστο του Μπρέιβικ.

«Αυτό μας έδωσε την αφορμή για περαιτέρω έρευνα. Υπήρχαν πολλές υποψίες που έκαναν τις Αρχές να φοβούνται ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα» πρόσθεσαν οι δικαστικές πηγές, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο η «βιαιότητα των απόψεών του εντοπίστηκαν καταγεγραμμένες κυρίως στο διαδίκτυο».

Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί το 1994 γιατί μαχαίρωσε έναν άντρα στο Όσλο, ενώ είχε βάλει φωτιά σε αρκετές εκκλησίες. Βγήκε από τη φυλακή το 2009 και μετακόμισε στη Γαλλία με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.