Πάνω από 80.000 ευρώ αποζημίωση καλείται να καταβάλει η αστυνομία του Yorkshire στη Βρετανία, σε τέσσερις νεαρούς που δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς σκύλους κατά τη διάρκεια αστυνομικής επέμβασης σε πάρτι.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την υποχρέωση να αποζημιώσουν με περίπου 19.000 ευρώ τον καθένα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο χώρο που γινόταν το πάρτι, στο Leeds, το 2007, έπειτα από καταγγελίες πως τα πράγματα είχαν βγει εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι δεν άκουσαν τις εντολές να διαλύσουν το πάρτι και εκτόξευσαν πράγματα προς τα όργανα της τάξεως, με αποτέλεσμα εκείνοι να εξαπολύσουν τα σκυλιά για να διαλυθεί το πλήθος.

Ο 27χρονος σήμερα Will Hillier είχε συμμετάσχει στη διοργάνωση του πάρτι. Παραδέχθηκε πως είχε μαζευτεί πολύς κόσμος αλλά χαρακτήρισε υπερβολική και την αντίδραση της αστυνομίας. «Οι περισσότεροι κατάλαβαν τι γίνεται όταν δέχθηκαν επίθεση. Ακούσαμε πως τα αστυνομικά σκυλιά δάγκωσαν κάποιον στα γεννητικά όργανα, ένας άλλος μας είπε πως δέχθηκε επίθεση ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει τη φίλη του. Ο χειρισμός της αστυνομίας χειροτέρεψε το πρόβλημα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής, πάντως, της αστυνομικής μονάδας που ανέλαβε να διαχειριστεί την κατάσταση στο πάρτι, οι αστυνομικοί πέρασαν μιάμιση ώρα καλώντας το πλήθος να διαλυθεί, αλλά τους αγνόησαν.