Οι αρχές στην Ινδία εντείνουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν το ξέσπασμα ασθενειών στο βόρειο τμήμα της χώρας, το οποίο επλήγη από τις πλημμύρες, ενώ την ίδια ώρα οκτώ άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους μετά την συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, το οποίο μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης πλημμυροπαθών.

Το ελικόπτερο αυτό των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είχε απογειωθεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διάσωσης των περίπου 6.000 ανθρώπων οι οποίοι παραμένουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, συνετρίβη κοντά σε τόπο προσκυνήματος στο κρατίδιο Ουταραχάντ, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας, όπου ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες ανέρχεται σε τουλάχιστον χίλιους.

«Οι οκτώ επιβαίνοντες, εκ των οποίων πέντε μέλη πληρώματος, υπέκυψαν στα τραύματά τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, στην οποία προσθέτουν ότι τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις επιχειρήσεις διάσωσης μετέχουν 60 ελικόπτερα. Εξάλλου οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προχώρησαν σε ψεκασμούς στο κρατίδιο αυτό με απολυμαντικά προϊόντα για να αποφευχθεί η πρόκληση ασθενειών από τα πτώματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Περίπου 6.000 άνθρωποι, κυρίως τουρίστες και προσκυνητές, εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι δέκα ημέρες μετά την έναρξη των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκάλεσαν τις πλημμύρες.