Ένας οδηγός ταξί στο Γουέστ Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας έγινε ήρωας, όταν έσωσε μία έγκυο κοπέλα από την πορνεία, βοηθώντας παράλληλα και τις αρχές να ξεσκεπάσουν ολόκληρο κύκλωμα trafficking.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 26χρονος Ρόμπερτ Ενέσκου ζήτησε από τον οδηγό ταξί να μεταφέρει μία κοπέλα σε μία περιοχή της πόλης. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο η γυναίκα ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε στον οδηγό του ταξί πως ο συγκεκριμένος άνδρας την είχε παρασύρει σε παράνομη σεξουαλική εργασία.

Η κοπέλα είχε βρεθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Ρουμανία, γνωρίζοντας πως θα δουλέψει σε ένα κέντρο με μασάζ όμως στη συνέχεια έζησε τον απόλυτο εφιάλτη. Ο οδηγός ταξί, Ταχίρ Μέχμουντ, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών κάλεσε αμέσως την αστυνομία και στη συνέχεια ο διακινητής συνελήφθη.

«Ο άντρας με ρώτησε αν θα μπορούσε να την πάρω και να την πάω στο St Christian Road. Η γυναίκα μπήκε στο ταξί και ήταν πολύ αναστατωμένη, ενώ άρχισε να κλαίει. Τότε σταμάτησα το ταξί και τη ρώτησα τι συνέβη», ανέφερε αρχικά ο οδηγός στην κατάθεσή του.

Η κοπέλα είπε στον «ήρωά» της: «Ήρθα πριν τέσσερις μέρες για να κάνω μασάζ και μου είπαν θα πας για πορνεία, να κάνεις σεξ, αλλά δεν θέλω να το κάνω. Θα με βοηθήσετε να πάω πίσω στη χώρα μου;».

Ο 26χρονος δράστης

Η Αστυνομία διέσωσε τη γυναίκα και μερικές ημέρες αργότερα μπόρεσαν να βρουν την άκρη του νήματος και να απελευθερώσουν αρκετές κοπέλες, που είχαν γίνει σκλάβες του σεξ.

Σε δηλώσεις του ο οδηγός είπε: «Ήξερα τι να κάνω γιατί όταν πέρασα τη δοκιμασία μου για να πάρω το ταξί, μας είπαν πως πρέπει να βοηθήσουμε τον πελάτη και να καλέσουμε την αστυνομία αν είσαι ύποπτος για κάτι. Είμαι ταξί από το 2004, αλλά τίποτα τέτοιο δεν συνέβη πριν. Αν ξέρω ότι κάποιος χρειάζεται βοήθεια, θα το κάνω. Αν κάποιος χρειάζεται ένα ασθενοφόρο, θα καλέσω. Πάω να βοηθήσω, θα προσπαθήσω να βοηθήσω».