Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δεν θεωρεί «πολύ αξιόπιστη» την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

«Οι αντάρτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι αυτοί εξαπέλυσαν την επίθεση αυτή. Αυτό δεν είναι πολύ αξιόπιστο, σχετικά μιλώντας» δήλωσε ο Λεντριάν στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNEWS.

Οι αντάρτες Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν γι’ αυτήν. Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

«Διεξάγεται διεθνής έρευνα, ας περιμένουμε τα αποτελέσματά της. Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη πριν από τα αποτελέσματα αυτά» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η έρευνα για τις επιθέσεις αυτές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας θα γίνει γρήγορα.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η Γαλλία γνώμη όσον αφορά την χορήγηση ασύλου στον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν, πρώην εργαζόμενος στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), δήλωσε ότι θα ήθελε να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη δήλωση υπουργού της κυβέρνησής του ότι, αν εναπόκειτο σε εκείνη, θα του έδινε άσυλο.