Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι ευελπιστούν τα συνδικάτα στη Γαλλία πως θα συμμετάσχουν στην αυριανή μεγάλη διαδήλωση κατά των αλλαγών στα όρια συνταξιοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση Σαρκοζί.

Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη Γερουσία στις 5 Οκτωβρίου.  

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους στην προηγούμενη κινητοποίηση στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η αστυνομία υπολογίζει τους συμμετέχοντες σε ένα εκατομμύριο. «Πολλοί άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση ημέρα Πέμπτη (στις 23 του μηνός) θα κατεβούν στους δρόμους το Σάββατο», δήλωσε εκπρόσωπος του CGT, ενός από τα πλέον ισχυρά συνδικάτα στη Γαλλία και πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι να δούμε οικογένειες στους δρόμους και να διευρύνουμε τη βάση των ανθρώπων που μας στηρίζουν».  

Τα συνδικάτα ήλπιζαν πως η απεργία της προηγούμενης εβδομάδας θα ανάγκαζαν την κυβέρνηση να κάνει πίσω στη μεταρρύθμιση αυτή του συνταξιοδοτικού συστήματος, η οποία προβλέπει κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 (από 60) και ηλικία για πλήρη σύνταξη στα 67 (από 65). 

Δείτε το βίντεο