Πότε ο αριστερός όρχις είναι πιο ζεστός από τον δεξιό

Τα «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα» έφεραν πάλι μεγάλες δόσεις γέλιου


ΚΟΣΜΟΣ
9:40
13/09/2019
Πότε ο αριστερός όρχις είναι πιο ζεστός από τον δεξιό
2
loading

Απονεμήθηκαν και φέτος τα «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα» σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ.

Για ακόμα μια χρονιά -την 29η κατά σειρά- τα Ig επιβράβευσαν αστείες, παράδοξες και συχνά άχρηστες επιστημονικές ανακαλύψεις. Τα εν λόγω βραβεία, που προηγούνται κατά ένα μήνα περίπου των βραβείων Νόμπελ, αναδεικνύουν έρευνες που «πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν».

Την απονομή των δέκα βραβείων έκαναν πραγματικοί Νομπελίστες και κάθε νικητής έβγαζε λόγο ενός λεπτού. Αν πέρναγε αυτό το όριο ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, με ένα χάρακα στο χέρι, τον έκοβε με τη φράση «παρακαλώ σταμάτα, βαριέμαι!».

Κάθε βραβείο συνοδευόταν από ένα -προφανώς άχρηστο- χαρτονόμισμα δέκα τρισεκατομμυρίων της Ζιμπάμπουε (όταν ο πληθωρισμός της είχε φθάσει στον ουρανό).

Ποιες εφευρέσεις βραβεύτηκαν

Μεταξύ άλλων, βραβεύθηκε μια μελέτη σε Γάλλους ταχυδρόμους, στους οποίους είχε τοποθετηθεί θερμόμετρο στους όρχεις τους. Την ιδέα είχε ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας Ροζέ Μιουσέ του Πανεπιστημίου της Τουλούζης για να διαπιστώσει κατά πόσο και οι δύο όρχεις ενός άνδρα έχουν την ίδια ακριβώς θερμοκρασία. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι ο αριστερός είναι πιο ζεστός, αλλά μόνο όταν ο άνδρας είναι ντυμένος. Ο Γάλλος επιστήμονες εφηύραν και θερμαινόμενα εσώρουχα που βοηθούν τους άνδρες με προβλήματα υπογονιμότητας.

Το βραβείο χημείας κατέληξε σε Ιάπωνες επιστήμονες που υπολόγισαν πόσο σάλιο παράγει ένα τυπικό πεντάχρονο παιδί μέσα σε μια μέρα (περίπου μισό λίτρο).

Το βραβείο μηχανικής σε έναν Ιρανό εφευρέτη για ένα μηχάνημα που αλλάζει πάνες στα μωρά.

Το βραβείο οικονομικών δόθηκε σε Ολλανδούς ερευνητές που ανακάλυψαν ότι τα χαρτονομίσματα μπορούν να διαδώσουν επικίνδυνα μικρόβια, ιδίως το ρουμανικό λέου.

Ιταλοί επιστήμονες πήραν το βραβείο ιατρικής για την ιδέα τους ότι η πίτσα προστατεύει από πρόωρο θάνατο αν και στην πραγματικότητα ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι αυτό όντως ισχύει.

Μια διεθνής ερευνητική ομάδα πήρε βραβείο επειδή «χαρτογράφησε» τα μέρη του σώματος είναι πιο απολαυστικό να τα ξύνει κανείς (προηγούνται οι αστράγαλοι και ακολουθεί η πλάτη).

Δύο Αμερικανοί κατάφεραν να βραβευθούν ξανά: το 2015 είχαν τιμηθεί για την ανακάλυψη του «νόμου της ούρησης» (που λέει ότι όλα τα θηλαστικά αδειάζουν την ουροδόχο κύστη τους σε περίπου 21 δευτερόλεπτα). Φέτος βραβεύτηκαν για τη μελέτη τους σχετικά με το γιατί ο φασκωλόμυς (μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο της Αυστραλίας) κάνει κυβικού σχήματος κόπρανα, κάτι μοναδικό στο ζωικό βασίλειο.

Κινέζοι ερευνητές, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται τον Guardian, βραβεύθηκαν για την ανακάλυψη ότι οι νεκρές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί, συμπεριφέρονται διαφορετικά από τις ζωντανές κατσαρίδες που έχουν μαγνητιστεί, όταν μελετηθούν με κβαντικό αισθητήρα.

Τέλος, βραβείο ιατρικής εκπαίδευσης δόθηκε σε Αμερικανούς που ανακάλυψαν ότι οι ακουστικές συσκευές που κάνουν «κλικ» και χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των σκύλων, είναι δυνατό να επίσης να βελτιώσουν τις δεξιότητες φοιτητών χειρουργικής.

Δείτε όλη την τελετή:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Αριστερός ή Δεξιός

    Δεν έχει σημασία Όρχις είναι και όταν είσαι δεν έχει σημασία σε ποιά πλευρά βρίσκεσαι .

  2. avatar criskalts

    O αριστερός όρχις είναι πιο ζεστός από τον δεξιό γιατί συνεχώς τρώει τις μπούφλες του...
    Επιπλέον, ξέρει και το γιατί τις τρώει...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει