Πυρά κατά του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αλβανία Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον ότι «οδηγεί τη χώρα σε οικονομική άβυσσο».

«Εδώ και πέντε χρόνια, η χώρα δεν έχει καταγράψει καμιά οικονομική ανάπτυξη, όπως ισχυρίζεται ο Σαλί Μπερίσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ράμα.

«Είμαι εδώ για να σας αναφέρω τη θλιβερή αλήθεια με βάση τα επίσημα στοιχεία και την πραγματικότητα, που απέχουν πολύ από την αποπνικτική πραγματικότητα για τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στην Αλβανία. Από τον Ιανουάριο του 2011, έβαλαν λουκέτο 19.000 επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει ότι έκλειναν 23 επιχειρήσεις την ημέρα ή 1 ανά ώρα» τόνισε ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Επεσήμανε δε πως τα έσοδα από το ΦΠΑ το τέταρτο τρίμηνο του 2012 είναι «τα χαμηλότερα της τελευταίας πενταετίας».
Ο Έντι Ράμα υποσχέθηκε ότι, μετά την ανάληψη της εξουσίας από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι επιχειρήσεις θα «ξαναγεννηθούν» και γι’ αυτό ζήτησε, οι πολίτες να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τον Σαλί Μπερίσα στις εκλογές της 23ης Ιουνίου.

«Η οικονομία πρέπει να εξέλθει από την αναγέννηση των μικρών επιχειρήσεων. Εμείς θα εξασφαλίσουμε τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Ράμα.