Νεκρός στο κελί του σήμερα στις 7:30 το πρωί βρέθηκε ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος Τζέρφι Έπσταϊν ο οποίος βρισκόταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων κοριτσιών και trafficking. Λίγες μέρες πριν είχαν δημοσιοποιηθεί έγγραφα που περιέγραφαν την κακοποίηση και το μέγεθος της παραβατικής του δραστηριότητας.

Ο βιασμός ανήλικων κοριτσιών και η Γιουγκοσλάβα -σκλάβα του σεξ

Οι κατηγορίες εναντίον του είχαν απαγγελθεί στις 8 Ιουλίου, κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά. Ο χρηματιστής έφερνε ανήλικα κορίτσια στις οικίες του, στο Μανχάταν και το Παλμ Μπιτς και ασελγούσε πάνω τους, κάποια μάλιστα ήταν κάτω των 14 ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μεταδώσει τα αμερικανικά ΜΜΕ ο Τζέρφι Έπσταϊν τις χρημάτιζε με εκατοντάδες δολάρια.
Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν μιλούν ακόμα και για μια σκλάβα του σεξ που ο δισεκατομμυριούχος είχε στις υπηρεσίες του, το μοντέλο Νάντια Μαρτσίνκοβα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 33χρονη σήμερα καλλονή  ήταν ένα από τα θύματα του παιδεραστή τραπεζίτη, ο οποίος μάλιστα την αποκαλούσε «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ». Σε πολλές από τις καταθέσεις των κοριτσιών αναφέρεται ότι ο Τζέρφι Έπσταϊν τις εξανάγκαζε σε σεξουαλικά όργια και με το μοντέλο και με τον ίδιο.  «Ο Έπσταϊν την είχε αγοράσει από την οικογένειά της στη Γιουγκοσλαβία», είχε αναφέρει ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τζόζεφ Ρικάρεϊ.

Οι σχέσεις του με πολιτικούς

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN o Τζέρφι Έπσταϊν τη δεκαετία του 90 είχε σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και με τον Μπιλ Κλίντον. Ο Ντόναλντ Τραμπ τότε μάλιστα είχε κάποτε χαρακτηρίσει στους δημοσιογράφους τον Τζέφρι ως ένα καταπληκτικό άνθρωπο, ωστόσο οι σχέσεις του φαίνεται να διακόπηκαν από τότε. Η Daily Mail σε ρεπορτάζ της είχε αναφέρει πως ο Τζέφρι Έπσταϊν πως είχε παραθέσει και δείπνο στον Κλίντον, στην βίλα του στην Καραιβική, κάτι βέβαια που δεν αποδέχτηκε ο πρώην πλανητάρχης.

Η δίκη του θα άρχιζε τον Ιούνιο του 2020

Ο Έπσταϊν  είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές με τις ανήλικες ήταν συναινετικές και πως δε γνώριζε σχετικά με την ηλικία τους. Το 2008, ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής καταδικάστηκε – μετά από συμφωνία – σε 18μηνη φυλάκιση για παιδεραστία. Συνελήφθη ξανά στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI και η δίκη του επρόκειτο να αρχίσει τον Ιούνιο 2020.