Μετά από την ολική ανατροπή στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού και την ανακοίνωση πως τη Δευτέρα η 19χρονη θα οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος περνά στην αντεπίθεση. Η επιθυμία του είναι να αντιμετωπιστεί η δυσφήμιση την οποία υπέστη η Αγία Νάπα διεθνώς και ιδιαίτερα στο Ισραήλ. Εν τω μεταξύ συγκλονίζει η του πατέρα ενός εκ των ανδρών που ήθελε να μείνει μαζί στο κελί με το γιο του μέχρι να διελευκανθεί η υπόθεση.

Μιλώντας στο SigmaLive, o κ. Καρούσος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Αστυνομία η οποία, όπως είπε, απέδειξε ότι κάνει πολύ καλά τη δουλειά της.  Επίσης, δήλωσε πως την Τρίτη αναμένεται να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιου της Αγίας Νάπας για το ζήτημα, ενώ αναμένεται να διατεθεί κονδύλι από τον προϋπολογισμό για την τουριστική προβολή, για την αντιμετώπιση της δυσφήμισης.  Ο Δήμαρχος θα κινηθεί νομικά τόσο εναντίον της 19χρονης όσο και διεθνών και εσωτερικών ΜΜΕ. «Κάποιοι ξέφυγαν από τα όρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πρώτη στιγμή, παρά το γεγονός ότι οι ανήλικοι Ισραηλινοί δήλωναν την αθωότητά τους και ένιωθαν αγανακτισμένοι, αφήσαμε την Κυπριακή Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση αναμένοντας να λάμψει η αλήθεια, ανέφερε μιλώντας στο Sigma ο Ηλίας Στεφάνου, συνήγορος υπεράσπισης κάποιων εκ των ατόμων που είχαν συλληφθεί για την καταγγελθείσα υπόθεση ομαδικού βιασμού.

Παρόλο που υπάρχουν και ευρύτερες συνέπειες για τον τουρισμό, εμείς αυτό που βιώσαμε ήταν οι συνέπειες που είχαν οι ανήλικοι αλλά και οι γονείς τους που αγωνιούσαν γι΄ αυτούς, είπε.  Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε σε πατέρα ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο μετά τη σύλληψη του γιου του και δεν είχε ούτε τόπο διαμονής αλλά ούτε και φαγητό καθώς είχε μείνει χωρίς χρήματα. Όπως είπε ο κ. Στεφάνου, ο συγκεκριμένος πατέρας, είχε ζητήσει να μείνει υπό κράτηση μαζί με τον γιο του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εκ των Ισραηλινών που είχαν συλληφθεί, αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον της 19χρονης Βρετανίδας.