Μία ανάρτηση της ολλανδικής αεροπορικής εταιρείας KLM India στο Twitter που αποκάλυπτε ποιες είναι οι ασφαλέστερες θέσεις μέσα σε ένα αεροσκάφος και ποιες αυτές που έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τη Mirror, βασίστηκε σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό «Time» το 2015 το οποίο επικαλείτο στοιχεία έρευνα η οποία ανέφερε ότι τα πίσω καθίσματα είναι τα ασφαλέστερα.

Μετά τις αντιδράσεις που προξένησε η ανάρτηση η εταιρεία μέσα σε δώδεκα ώρες αναγκάστηκε να αποσύρει την απάντησή της και να ζητήσει συγγνώμη από τους χρήστες οι οποίοι έκαναν λόγο για παραπλανητικά στοιχεία.

«Τo ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στη μέση του αεροπλάνου κατά τη διάρκεια συντριβής είναι το υψηλότερο, σύμφωνα με μελέτες δεδομένων του περιοδικού Time. Το ποσοστό θνησιμότητας των επιβατών που κάθονται στις μπροστινές θέσεις είναι οριακά μικρότερο, ωστόσο είναι αρκετά μικρότερο για τα καθίσματα που βρίσκονται πίσω-πίσω».

Το επίμαχο τιτίβισμα συνοδευόταν από μία εικόνα που απεικόνιζε μία αεροπορική θέση σ’ ένα σύννεφο και την λεζάντα: «Τα καθίσματα στο πίσω μέρος ενός αεροπλάνου είναι τα ασφαλέστερα!»

Εν τέλει πάλι μέσω Twitter ήρθε η συγγνώμη: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την ανάρτηση. Το ποστάρισμα βασίστηκε σε κοινά αποδεκτά στοιχεία πτήσεων και όχι στην άποψη της εταιρείας. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να προσβάλουμε τα αισθήματα κανενός».